Camp magnetic pulsant – continuare

Apartine terapia cu camp magnetic asa numitei metode de tratament?

Desi radacinile terapiei cu camp magnetic se situeaza in metodele de tratament traditionale, naturale si este grupata alaturi de metodele de tratament ale medicinei alternative, azi, in plus pe langa alte metode de tratament holistice poate fi inteleasa gresit, ca o metoda alternative. Terapia cu camp magnetic de fapt este un tratament medical de suport care poate aduce beneficii pentru medicina traditionala. Nu este o alternativa, ea nu este in conflict cu alte forme de tratament dar este ca o prelungire, ca o legatura intre medicina traditionala si medicina alternativa.

          Terapia cu camp magnetic nu trateaza sub nici o forma subiectul medicinei traditionale, este o abordare energetica, holistica a subiectului uman, este o medicina a viitorului apropiat, nu poate fi situata intr-un context ezoteric (numai pentru ca aceste campuri magnetice nu sunt de obicei percepute de simturile oamenilor) trateaza o gama variata si larga de afectiuni apeland la energia proprie a organismului uman sprijinita fiind de energia electromagnetica. Numeroase rezultate ale cercetarilor din intreaga lume si a Universitatii Vieneze (Giessen) in Europa dovedesc in mod clar efectul benefic al acestei terapii.

          (Scoala austriaca de Rezonanta Magnetica)

Este terapia cu camp magnetic o inventie a timpurilor moderne?

In acord cu primele rapoarte scrise, campurile magnetice erau folosite pentru tratarea unei varietati de tulburari de sanatate, cu aproximativ 3500 de ani in urma chinezii folosind campul magnetic al pamantului pentru orientarea directionala atunci cand au descoperit primul ac al busolei. Pe timpul grecilor, romanilor folosirea campului magnetic a fost mentionata de Aristotel, Thales din Milet si Hipocrate pentru tratarea diferitelor boli. Egiptenii au studiat campul magnetic al pamantului asupra oamenilor. Cleopatra purta tot timpul pe cap o banda magnetica, nu doar pentru a atrage gandurile bune (energiile pozitive) ci pentru a-si rezolva numeroasele migrene care ii dadeau atata bataie de cap.

          Prezenta si in inalta cultura indiana, in centrul si nordul Americii a supravietuit si s-a perpetuat ca stiinta in Evul Mediu. Paracelsus (Theophrastus von Hohenheim, pe numele lui adevarat) a inregistrat si recomandat cu succes aceasta terapie pentru diferite boli. El este considerat fondatorul terapiei moderne cu camp magnetic. Franz Anton Mesmer (1780) este considerat pionierul in folosirea clinica moderna a campurilor magnetice. Michael Faraday (1800) a descris magnetismul ca pe o proprietate a materiei. El a descoperit forta magnetica a atractiei oxigenului si legile de baza ale interactiuni electromagnetice cuvantul camp magnetic putand fi explicat de ideile lui Faraday. Mai tarziu Luigi Galvani, Yasudo Fukudan, Wolf si altii, scoala rusa, japoneza, italiana au continuat studiile clinice si putem afirma ca terapia cu camp magnetic a avut o pozitie importanta in medicina in Japonia, decat a avut in centrul Europei. Rusii au studii ample in osteoporoza, diferite tipuri de depresii (studii pe cosmonautii rusi care se intorceau din spatiu.)

          In 1965 Linus Pauling castigatorul a doua premii Nobel a descris proprietatea biomagnetica a singelui. In Europa (in tarile unde se vorbeste limba germana) doctor Lechner, Bassett au facut numeroase studii clinice care ating un inalt punct de cercetare in uzul terapiei cu camp magnetic (influenta terapiei cu camp magnetic pe fracturile osoase) descoperirile lor aducand terapia cu camp magnetic in lumea stiintei medicinii moderne.

          Din 1996 arhivele IGEM-ului au adunat si organizat sute de studii stiintifice.

          IGEM – societatea internationala pentru medicina energiei.

Vom contiua.            

Ce trebuie sa stiti despre campul magnetic si terapia cu camp magnetic?

Un camp magnetic poate fi static, cu alte cuvinte constant si permanent sau poate fi pulsatil, adica circuland cu o anumita frecventa. Liniile de camp magnetic ale sistemului terapeutic modern sunt toate pulsatile, de aceea vorbim de campuri electromagnetice. Prescurtat P.E.M.F. Corpul nu poate fi afectat in mod negativ de P.E.M.F. Campul magnetic avand proprietatea sa strabata materia cu o energie relativ scazuta.

Trebuie sa stim ca, campul magnetic folosit terapeutic poate trece prin imbracaminte, gips, etc. nestingherit si poate atinge oricare celula din organism. Aceasta este o proprietate esentiala ce diferentieaza terapia cu camp magnetic de alte dispozitive terapeutice care penetreaza la o mica adancime si de accea noi spunem ca isi manifesta efectul doar la suprafata sau penetrand pana la 3 cm in tesutul conjunctiv. Aparatele moderne de terapie cu campuri electromagnetice pulsante determina schimbari pozitive in organism ele fiind reglate in gama de frecventa ale ferestrei biologice. Din pacate pe piata mondiala exista o oferta foarte mare de sisteme care nu indeplinesc acesti parametri si a caror eficienta sta tocmai din acest motiv sub semnul intrebari.

Putem percepe campuri magnetice cu simturile noastre?

          La aceasta intrebare nu se poate raspunde in totalitate, deoarece un numar foarte mic de oameni (aproximativ 15%) percep in mod direct campurile magnetice.

          De regula campurile magnetice nu pot fi percepute cu simturile noaste, cu alte cuvinte noi nu putem auzi, vedea, mirosi sau gusta si in majoritatea cazurilor nu putem sa le simtim direct ca actiune. Precizam ca simtirea nu trebuie confundata cu perceptia. Pacientul in timpul sedintei de terapie cu camp magnetic poate sa simta caldura, ceea ce de fapt inseamna doar o eventuala crestere a temperaturi corpului sau doar caldura in anumite puncte sensibile din cauza bolii.

          Aceste senzatii nu sunt din cauza perceperii directe a campului magnetic dar sunt cauzate de schimbarile din corp aduse de campul magnetic. Masuraturi tomografice pe 500 de subiecti au aratat ca mai mult de 75% din cazuri au prezentat cresteri ale temperaturi corpului, dar doar 50% din oameni au avut o senzatie de incalzire. Daca simturile pacientilor nu spun nimic de-a lungul tratamentului, acest lucru inseamna ca, campul magnetic are efect si fara nici un semn exterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *