Grupul de Suport Matern “Mama in primul an”

La grupul de suport pot participa mamele care au nascut recent si care au bebelusi cu varsta pana intr-un an.

Vom porni cu acest gand in minte: Nu exista mame perfecte! Si nu ne nastem mame, ci devenim mame. Si in acest proces avem nevoie de tot sprijinul pe care il putem obtine.

Dar multe dintre noi ne stabilim niste standarde foarte inalte de a face acest rol, si ne dorim sa nu gresim nimic si sa oferim copilului nostru o ingrijire perfecta. Si ajungem sa simtim ca ii dezamagim pe toti, sa ne simtim vinovate, speriate, neputincioase. In nici un caz mamele care ne imaginam ca vom fi… Si ne inchidem in noi, pentru a pastra aparentele, pentru ca toti ceilalti par oricum sa se descurce mult mai bine ca noi!


Acest grup isi propune sa ofere un cadru de siguranta si incredere in care mamele sa poata sa isi exprime cele mai ascunse si grele ganduri si emotii pe care le traiesc, sa se faca auzite si intelese, sa impartaseasca experiente cu alte mame, sa se descopere pe sine si pe copilul lor. Sa traiasca o experienta de acceptare si sprijin reciproc, fara a fi judecate.


Acesta nu este un grup de socializare, de discutii diverse sau de timp liber, ci este un grup de suport emotional, terapeutic – in care ne vom concentra pe a exprima si oferi sprijin pentru ce este greu si dureros in viata alaturi de bebe. Bebelusii sunt participanti activi , asa ca vom face ce putem face impreuna si alaturi de ei, tinand cont de nevoile lor. Grupul este facilitat de psihoterapeut Simina Angelescu (psihoterapie experientiala centrata pe copil si adult, psihodrama, terapie individuala si de grup) si dr Daniela Marincas (medic de familie, pediatru, competente homeopatie), avand specializare in Maternologie Clinica in Franta.

 
Adresa: Str. Negustori, nr. 7, sec. 2, Bucuresti

Data: vineri, ora: 11.00-12.30

Detalii si inscrieri prin mail: simina.angelescu@yahoo.com sau sms la tel: 0754618913

https://www.facebook.com/maternologie/