Maternologie

Exista o preocupare tot mai frecventa pentru nevoile esentiale ale copilului ce vine pe lume, lucru realizat deja in mare masura prin dezvoltarea unei noi stiinte : maternologia ( afla mai mult pe www.maternologia.ro )

Se pune accent tot mai mult pe relatia mama-copil inca din momentul conceptiei, pe toata perioada prenatala, nastere si perioada postnatala, dar si pe relatia parinte (mama-tata)-copil de mai tarziu.

De modul in care mama primeste si percepe viitoarea viata ce se dezvolta in ea pe parcursul celor noua luni, de trairile ei interioare, va depinde mult manifestarea fizico-emotionalo-mentala a copilului ei.

Va propun sa exploram impreuna momentele unice din viata de femeie insarcinata , de nastere normala sau cezariana, iar apoi sa abordam invatarea lectiei de a fi parinte alaturi de copiii cei noi.

Si nu gresesc cand spun copiii noi, pentru ca ei nu seamana din multe puncte de vedere cu cei din generatiile de pana acum. O vad parinti, educatori, medici, psihologi. S-au scris multe despre ei, i-am etichetat, i-am catalogat, i-am “disecat” in fel si chip.

Cert este ca acesti copii sunt plini de iubire si compasiune, si au sosit sa dea un nou inteles existentei noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *